Er is in de laatste jaren een groeiend tekort aan schoonmakers ontstaan in Nederland. Deze schoonmakers worden ingezet in diverse sectoren zoals de horeca, zorg, industrie en het onderwijs. Hun werkzaamheden bestaan voornamelijk uit reguliere schoonmaak van bijvoorbeeld kantoren, scholen en restaurants.

Door de groeiende economie komen er steeds meer bedrijven bij die schoonmakers nodig hebben. Echter is er door de krapte op de arbeidsmarkt weinig animo voor deze functie. De recente cijfers van zowel het UWV als het CBS laten zien dat de vraag naar schoonmakers groeit. Volgens de instanties beweegt de vraag mee met het economisch tij. Tussen 2015 en 2017 kwamen er zo’n 10.000 bij. Volgens het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) groeit die vraag tot 2022 bovendien met 11.600 schoonmakers.

Dit geldt niet alleen voor ‘gewone’ schoonmakers, zowel voor kantoor schoonmakers, als glazen en autowassers en nog specifieker bijvoorbeeld in industriële reinigers of mensen die het riool schoonmaken.

Om schoonmakers meer aan te trekken zal het salaris in de komende 2,5 jaar stijgen met 7,5 procent. Bovendien zal de eindejaarbonus in stappen van 2 procent omhoog gaan. Werkgevers en vakbonden zijn dit overeen gekomen in een akkoord over een nieuwe cao.

Vooral in het midden en het zuiden van het land zien wij dat er kansen liggen, omdat hier veel vraag naar schoonmaakpersoneel is. Wij zijn in deze regio goed vertegenwoordigt. Bent u op zoek naar schoonmaakpersoneel in deze regio of ergens anders in het land? Neem dan contact met ons op.